Mighty Magnolias

- Somewhere North Of Nowhere

Magnolia er ei vakker plante, og det kan man også si om musikken til Mighty Magnolias. ­Et band ulikt de fleste her til lands. (Dagbladet)

Innersekser

Mighty Magnolias slapp sin etterlengtede debutplata 13.mai i år, og tilbakemeldingene har ikke latt vente på seg. Romerikes Blad trillet seks på terningen og kalte plata for en “innersekser”.

Mighty Magnolias består av det meritterte søskenparet Ine og Stian Tumyr som bl.a. har vunnet Spellemann med sitt tidligere band Orbo And The Longshots. De har turnert og spilt inn med kjente navn i inn­ og utland. Bandet ble startet av låtskriver og vokalist Emil Nordtveit og teller fem i besetningen med brødrene William og Erik Rolland på henholdsvis bass og gitar.

Snaxville

Mighty Magnolias har tatt turen over til Skogbygda og Snaxville Recordings der brødrene Amund og Henrik Maarud holder hus. Med Henrik bak spakene og Amund som produsent begynte bandet å tilkjennegi et knippe låter og en nerve som fikk brødrene til å hoppe i låvetaket i vill begeistring. Dette var en perfekt match og tapespilleren gikk varm ut i de små timer.

Vokalistene Emil Nordtveit og Ine Tumyr har varme og sarte stemmer, som skapt for harmoni, og som er umulig å ikke bli berørt av. Bandet har en skjev og upolert råskap ved seg som på en herlig måte kompletterer denne fantastiske vokalleveringen.

Debutalbumet "Somewhere North of Nowhere" har høstet veldig gode kritikker, deriblant en femmer i Dagbladet, noe som viser at Mighty Magnolias har funnet sin stemme og sitt kall. Dette er en sjeldent moden og løfterik debut.

"En perle av en plate." musikkbloggen.no
"Et album å bli glad av ­ og imponert over" Romerikes Blad